DE BETONNEN MEUBELTREND
THUIS | BLOG
Net als in de kledingindustrie brengt elk seizoen nieuwe trends en mogelijkheden op het gebied van interieurontwerp en woonartikelen. Terwijl eerdere patronen onder meer uitblonken in kleur en het experimenteren met verschillende soorten hout en steen, heeft de trend van dit jaar een gewaagde stap genomen om beton opnieuw op te nemen in alle aspecten van woninginrichting.

 

Hoewel dit lijkt een afwijking van het verleden publiek-favorieten in het veld, de voordelen van beton zijn duidelijk en overvloedig, waardoor dit een die is niet waarschijnlijk verouderd raken.

 

Veelzijdigheid is de sleutel in betonnen meubelen

 

Alle goede trends blijven niet hangen als ze niet beschikken over de visueel aantrekkelijke touch, en deze is niet anders.

 

Met uitzonderlijke functionaliteit en flexibiliteit, betonnen meubilair ziet er geweldig uit op zijn eigen, maar ook in combinatie met de omgeving. En dat is precies wat het zo’n hot favoriet in Australië maakt.

 

Bovendien hebben het grijze kleurenpalet en het stedelijke gevoel een enorme invloed op de industrie van vandaag. Het creëren van een natuurlijk gevoel en het voordeel van het mengen met andere accenten en functies, zijn er tal van manieren waarop u kunt een verouderde kamer naar de voorgrond met behulp van deze ontwerpen.

 

Tegelijkertijd, beton is een subtiele, maar verfijnd, materiaal, en voegt met succes textuur aan een kamer die ontbreekt aan een beetje ‘oomph’. In termen van verschijning, kan beton ook een brandpunt in een ruimte en benadrukken elementen die centraal staan om de algehele look.

 

Functionaliteit en bruikbaarheid

We durven gerust te stellen dat beton een van de beste voorbeelden is van een functioneel bouwmateriaal. Zijn stevige basis maakt het een gemakkelijk en duurzaam formaat om mee te werken. Buiten dat, zijn stevigheid en resistente bouw houdt de warmte, terwijl het houden van vocht in – iets wat de meeste materialen zijn niet in staat om te doen. En als kers op de taart is het milieuvriendelijk en ontworpen om eeuwen mee te gaan (we hebben het over duizenden jaren).

 

Het creëren van eindeloze ontwerpen

 

De meest unieke eigenschap van beton is de diversiteit van producten die het kan maken. Bij het kijken rond een huis, de meeste materialen kunnen alleen worden gebruikt voor een of twee aspecten. Bijvoorbeeld, marmer wordt meestal gebruikt voor aanrechtbladen en keramiek voor tegels. In vergelijking daarmee kan beton worden gebruikt van tafelbladen tot vloeren, wanden, wastafels en nog veel meer. Het kent geen grenzen, en daar zijn we trots op.

 

Integratie van industrialisme

 

Voorbij zijn de dagen van een overvloed aan tapijt en levendige uitbarstingen van kleur. De interieurtrends draaien nu allemaal om industrialisme, met toegevoegde scherpte en pakhuisachtige sferen. Naast meubels zie je veel kantoren en woningen die hun interieur opwaarderen met betonnen vloeren en muren, waardoor een rustieke esthetiek ontstaat. Voor degenen die niet willen volledig makeover hun ruimte, toe te voegen in beton-gemaakte meubels is de beste (en goedkoopste) manier om deze look en feel recreëren.

 

Waar het allemaal begon

De betontrend begon de afgelopen jaren in Europa en maakte een comeback uit veel oudere tijden. Onlangs maakte het zijn wederopstanding in Australië, met een indrukwekkend uiterlijk, functionaliteit en diversiteit. En het is waarschijnlijk dat deze trend zal rond zijn voor de lange termijn. Sterker nog, Vogue noemde beton onlangs als een van de grootste trends van 2019 om in de gaten te houden.

En dat spreekt boekdelen.

 

Klaar om in de wereld van betonnen meubels te duiken? Blader dan nu online door de collectie van Nordik. Van tafels tot dressoirs en meer – we brengen een ode aan deze tijdloze iconen

tv meubel betonlook tv meubel wit betonlook tv meubel zwevend betonlook betonlook meubel set betonlook verf op meubels hangend tv meubel betonlook meubella betonlook meubella salontafel betonlook betonlook meubels betonlook meubels kopen betonlook tv meubel betonlook tv meubel maken betonlook tv meubel zwevend meubels betonlook meubels met betonlook tv meubel betonlook maken tv meubel betonlook zwart zwevend tv meubel betonlook betonlook tv meubel zelf maken industriele meubelen op betonlook industriele meubelen op betonlook tegels kleine tv meubels betonlook kleine tv meubels betonlook max 118 breedte meubelen betonlook meubels betonlook maken meubels in betonlook meubels met betonlook facebook modern tv meubel betonlook voorbeelden betonlook vloer mt moderne meubelen tv meubel betonlook tv meubel wit betonlook tv meubel zwevend betonlook betonlook meubel set betonlook verf op meubels hangend tv meubel betonlook meubella betonlook meubella salontafel betonlook betonlook meubels betonlook meubels kopen betonlook tv meubel betonlook tv meubel maken betonlook tv meubel zwevend meubels betonlook

We houden van een opvallende functie in de keuken, maar soms is klassiek wat we verlangen. Kom en neem een kijkje in deze prachtige volledig witte keuken met Catherine Heraghty van boutique interieur styling bedrijf, The Stables.

Voor ons doen Catherine en haar team het nooit verkeerd, en deze keuken is geen uitzondering. Dit is een klassieke, volledig witte keuken die nooit uit de mode zal raken.

Gerelateerd artikel: Tips voor het plannen van de perfecte keuken: Een dromerige, eigentijdse kustkeuken
Gerelateerd artikel: Het ultieme toevluchtsoord voor ouders: Een elegante woonkamer met rondingen en prachtig maatwerk schrijnwerk

Witte shaker Hamptons geïnspireerde kasten
Deze verbouwde keuken maakte deel uit van een grotere woningrenovatie, en net als de rest van het huis heeft de keuken een moderne Hamptons uitstraling.
“Onze klanten houden van Hamptons-interieurs, dus dat inspireerde ons natuurlijk om een eigentijdse Hamptons-look te creëren die in alle elementen van het keukenontwerp terugkomt”, legt Catherine uit.

“Door de bestaande plattegrond is de keukenindeling vrij uniek. We vonden dat dit de enige manier was om een succesvolle, functionele ruimte te creëren. Interessant is het grote centrale eiland in het midden van de keuken, dat verticaal doorloopt naar de achterwand in plaats van horizontaal.

“Grappig genoeg was de plaatsing van het eiland uiteindelijk een voordeel voor de volledige keuken. Het stimuleerde de bank in het eiland om een kenmerk van de ruimte te zijn. Het hielp ook om de woonkamer, eetkamer en keuken open, helder en ruimtelijk te laten aanvoelen. Bovendien zorgde de hoogte van de bank voor een indeling van de keukenruimte.

“Wat deze keuken typisch Hamptons maakt, is het klassieke shakerhout, het geborstelde nikkelkraantjes en de dikke Talostone werkbladen.

Volledig witte keuken met houten vloer
Na gewerkt haar weg rond meer dan een paar keuken renovaties, Catherine weet een ding of twee over het ontwerpen van de perfecte ruimte.
“Zoals bij al onze keukenontwerpen kiezen we specifieke interne organisatiesystemen. Dit geeft de huiseigenaren veel verborgen opslag in de deuren en laden om ervoor te zorgen dat ze het meeste uit elk deel van het ontwerp te krijgen.

“Als het gaat om het ontwerpen van een keuken, begin je eerst met je thema of concept. Voor deze volledig witte keuken gingen we voor Hamptons coastal. Dit betekende dat wanneer we de afwerkingen en armaturen selecteerden, we konden terugkomen op ons thema om ervoor te zorgen dat de selecties in lijn waren met de esthetiek van het concept.

“Wij houden van een neutraal, klassiek kleurenpalet. Zo’n volledig witte keuken zal de tand des tijds doorstaan. Om te voorkomen dat het steriel of saai aanvoelt, kunt u deurprofielen overwegen om de belangstelling te wekken, zoals deze shakerstijl of v-groef,” stelt Catherine voor.

“De beslissing om met of zonder handgrepen te gaan is de sleutel tot de algehele esthetiek. Als je besluit om handgrepen te gebruiken, zorg er dan voor dat ze passen bij de afwerking van je tapgerei.

“Wat de spatwand betreft, is dit de kans om plezier te beleven aan een klassiek ontwerp. Het is belangrijk om ook te kijken naar de keuze van het voegmiddel en de lay-out, om ervoor te zorgen dat deze passen binnen de tijdloze stijl die u wilt bereiken.”